Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Gymnastika I. (OB2320127)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OB2320127 - Gymnastika I., Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s problematikou základní gymnastiky. Úvodní a průpravná čás hodiny.

Sylabus

Tělovýchovná terminologie (názvosloví) cvičení bez náčiní a s náčiním, cvičení základní gymnastiky zaměřené na optimální provádění základních poloh a pohybů a jejich pozitivní působení na organismus, výchova k optimálně individuálnímu držení těla, rozvoj pohybových schopností pomocí prostředků základní gymnastiky, všestranně rozvíjející cvičení bez náčicí, s náčiním (typizovaným i netypizovaným), s a na náředí (lavičky, švédská bedna, fit ball atd.), užitá cvičení, technika cvičení s náčiním a na nářadí, zásobník cviků. Gymnastické hry. Teoretické základy sestavování úvodní a průpravné části cvičební lekce.

Literatura

Hájková, J., Vejražková, D. Základní gymnastika. Praha: Karolinum, 2005.Krištofič, J. Gymnastická průprava sportovce. Praha: Grada, 2004.Skopová, M., Zítko, M. Základní gymnastika. Praha: Karolinum, 2005.

Garant

PaedDr. Jana HájkováPaedDr. Otakar Mojžíš

Vyučující

PaedDr. Jana HájkováPaedDr. Otakar Mojžíš