Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Plavání IV. (OB2320134)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OB2320134 - Plavání IV., Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je osvojení dovedností a schopností pro záchranu tonoucích.

Sylabus

Rozvoj plavecké vytrvalosti a síly, speciální plavecká průprava pro záchranu tonoucích, pády a skoky do vody, potápění a lovení předmětů, plavání ve ztížených podmínkách, formy dopomoci unavenému plavci, záchrana tonoucích, osobní zásah, záchranné pomůcky, akce záchrany - praktický test. Uzavření výuky teorie a didaktiky plavání po stránce teoretické, praktické a didaktické.

Literatura

Hoch,M. a kol. Plavání - teorie a didaktika. Praha: SPN, 1983.Hofer, Z. a kol. Technika plaveckých způsobů. Praha: UK, 2000.Čechovská, I., Miler, T. Plavání. Praha: Grada Publishing, 2001.Miler, T. Bezpečnost a záchrana u vody. Praha: VZS ČČK, 1999.Pravidla plavání a dálkového plavání. Český svaz plaveckých sportů, 2002.

Požadavky

- 400m kraul v časovém limitu: muži - 8:00 min; ženy - 8:30 min- lovení předmětů - plavání pod vodou a na hluboké vodě vylovit 3 puky ve vzdálenosti 5m od sebe- tažení tonoucího na vzdálenost 200m (figurína)- akce záchrany

Garant

PaedDr. Irena Svobodová