Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modelování II (OB2321A08)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OB2321A08 - Modelování II, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Prohloubení znalostí a dovedností v oblasti prostorové tvorby. Kultivace vlastního výtvarného jazyka v oblasti prostorové tvorby, schopnost reflexe vlastního tvůrčího procesu.

Sylabus

Modelování figury z hlíny ve zmenšeném měřítku dle živého modelu včetně příprav a případných etud jako motivací k odbourání bloků a obav z obtížnosti modelování lidského těla, vytvoření samostatného objektu s vlastní volbou materiálů na základě aktuálně vyhlášeného tématu a pro konkrétní situaci (např. happening).Schopnost reflexe vlastního tvůrčího procesu v rámci lekcí a také v rámci řešení práce na základě vyhlášeného, aktuálního  semestrálního tématu.

Literatura

Základní studijní literatura:LYNTON, N.: Umění 19. a 20. století. Artia, Praha 1981.PIJOAN, J.: Dějiny umění 10, 12. Knižní klub - Balios, Praha 1991-2004ROESELOVÁ, V. Techniky ve výtvarné výchově. Praha : Sarah, 1996ROESELOVÁ, V. Linie, barva a tvar ve výtvarné výchově. Praha : Sarah, 2004. VOLAVKOVÁ-SKOŘEPOVÁ, Z. Myšlenky moderních sochařů. Praha : Obelisk 1971ZHOŘ, I. Hledání tvaru. SPN, Praha 1992ZHOŘ, I.: Klíče k sochám. SPN, Praha 1987PRECLÍK, V.: Paměť sochařského portrétu. Academia, Praha 2004Monografie současných sochařů, katalogy současných sbírek a výstav.

Požadavky

účast na seminářích, průběžné plnění jednotlivých úloh a zadaných seminárních prací, nebo řešení aktuálně vyhlášeného semestrálního tématu.Požadavky ke zkoušce: Písemný podklad (prezentace) k rozpravě nad vlastním tvůrčím procesem v rámci aktuálně zadaného tématu v kontextu se současným výtvarným uměním.

Garant

MgA. Michal Sedlák