Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výtvarný projev a výchova III (OB2321A15)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OB2321A15 - Výtvarný projev a výchova III, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíle předmětu:Seznámení s Rámcovými vzdělávacími programy pro ZŠ a SŠ, jejich analýza a tvůrčí aplikace.Poznání možností výtvarné výchovy při výchově a vzdělávání dětí s mentálním a fyzickým postižením.

Sylabus

sylabus:Rámcové vzdělávací programy výtvarné výchovy pro ZŠ a SŠ.Výtvarný projev a výchovné působení ve školním a ve specifickém mimoškolním prostředí.Výchovné působení v rámci ústavní výchovy a výchovy dětí s mentálním a fyzickým postižením.Diagnostické a terapeutické možnosti, specifika a omezení ve vedení výtvarných činností.Vybrané kapitoly z artefiletiky, arteterapie a speciální pedagogiky. Klíčová slova:Výtvarný projev, rámcový vzdělávací program, fyzické, mentální a sociální znevýhodnění, arteterapie.

Literatura

DAVID, J.: Výtvarná výchova jako duchovní a smyslový fenomén. Fantisk, Polička 1993 MAREŠ, J. a kol.: Sociální opora I. Nucles, Hradec Králové 2002. POHNEROVÁ, M.: Duchovní a smyslová výchova I, II. Fantisk, Polička 1994, 1995. Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání. MŠMT Praha 2013Rámcový vzdělávací program pro gymnaziální vzdělávání. VUP Praha, 2007 ROESELOVÁ, V. Proudy ve výtvarné výchově. Praha : SARAH, 2001. SLAVÍK, J.: Od výrazu k dialogu ve výchově. Artefiletika. Praha, UK Ped F 1997

Požadavky

Požadavky ke kontrole: Zápočet:Rozpracování vybraných partií RVP, jejich prezentace a obhájení v seminářích v určených termínech. Konkrétní aplikace vybraných témat výtvarné výchovy pro cílové skupiny dětí a dospívajících.

Garant

Mgr. Lucie Jakubcová Hajdušková, Ph.D.