Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Užitá grafika I (OB2321A21)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OB2321A21 - Užitá grafika I, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíle: Porozumění pro specifika vnímání a tvorby užité grafiky v historických souvislostech. Práce na seminárních úkolech umožňujících aplikaci znalostí z oborů blízkých výtvarných disciplin s důrazem na rozdílnost východisek tvorby.

Sylabus

Sylabus: Studium historie současnosti užité grafiky. Skutečnost a specifika její interpretace v grafickém designu. Užitá grafika a možnosti a zákonitosti tvorby. Seminární výtvarné práce dokládající hloubku porozumění pro jedinečnost forem užité tvorby s použitím tradičních i současných technických prostředků.Klíčová slova: užitá grafika, jedinečnost výrazových prostředků, historie a vývoj, rytmus v přírodě a umění, dekor a plocha

Literatura

BIČ, M.: Stopami dávných věků. Vyšehrad, Praha 1979. LAMAČ, M.: Od secese ke kubismu. Osma a SVU. Teorie, kritika. Odeon, Praha 1992. kol.: Ladislav Sutnar - design in action. Argo, Praha 2003. Katalogy a sborníky galerií, výstav a symposií, např. Bienále Brno 1988 - 2004. PRAHL, R.: Volné směry. Torst, Praha 1993.

Požadavky

klasifikovaný zápočetPožadavky ke klasifikovanému zápočtu: Cyklus obhajitelných návrhů studií dekorativních ploch. Adekvátní úroveň teoretické studie o počátcích a rozvoji české moderní užité grafiky.

Garant

doc. ak. mal. Ivan Špirk