Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Materiálové experimenty - grafika 2 (projekt Dílna 1) (OB9321025)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OB9321025 - Materiálové experimenty - grafika 2 (projekt Dílna 1), Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíle: Zkoumání specifických možností grafických technik tisku z hloubky. Tisk cyklu. Historie a současnost tisku z hloubky. Grafické experimenty.

Sylabus

Sylabus: Práce na cyklu barevných a černobílých grafických listů v technikách hlubotisku. Možnosti soutisku. Formální a obsahové možnosti experimentu. Teoretická zkoumání historie a současnosti grafiky. Pracovní deník dokumentace semestru.Klíčová slova: Hlubotisk, tradice, současnost, experiment

Literatura

BACHLER, K.: Druckamanns Handbuch der modernen Druckgraphik, Mnichov 1973.BOUDA, C.: Grafické techniky. SPN, Praha 1971. FIKARI, R.: Přehled grafických technik. Práce, Praha 1995.JUNA, Z. : Lept a příbuzné grafické techniky. SNKL, Praha 1954.KREJČA, A.: Techniky grafického umění. Artia, Praha 1981.MACHALICKÝ, J.: Půlstoletí proměn grafické tvorby. SGČU Hollar, Praha 2002.MARCO, V.: O grafice. Mladá fronta, Praha 1981.SMITH, R.: Encyklopedie výtvarných technik a materiálů. Slovart, Praha 2000.Slovník světové kresby a grafiky. Odeon, Praha 1992.Katalogy výstav grafické tvorby, monografie umělců - grafiků.Časopisy: ART, Kunstforum, Grapheion - mezinárodní revue grafiky.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: Adekvátní úroveň grafického cyklu a pracovního deníku. Teoretická studie tematizující současné pohledy na grafickou produkci v závislosti na čase.

Garant

doc. ak. mal. Martin Velíšek, Ph.D.