Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz výtvarné tvorby 1 (OB9321A03)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OB9321A03 - Kurz výtvarné tvorby 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíle: Porozumět moderním metodám chápání a interpretace krajiny a místa člověka v ní.

Sylabus

Sylabus: Zpráva o místě - vyhledání a výtvarná dokumentace jedinečného motivu v místě pobytu. Společné debaty nad vznikajícími cykly. Série přednášek na téma kresba, koncept a výklady krajiny v současném umění.Klíčová slova: Krajina, chápání skutečnosti, výtvarné interpretace

Literatura

CÍLEK, V.: Krajiny vnitřní a vnější. Dokořán, Praha 2002.CÍLEK, V.: Makom. Kniha míst. Dokořán, Praha 2004.CÍLEK, V., MUDRA, P., LOUŽEK,V.a kol.: Vstoupit do krajiny. Středočeský kraj, Praha, 2004 ROESELOVÁ, V.: Námět ve výtvarné výchově. SARAH, Praha 1995.ŠAMŠULA, P.: Obrazárna v hlavě 5. SPL Práce, Praha 2001ŠAMŠULA, P.: Obrazárna v hlavě 6. SPL Práce, Praha 2002ZHOŘ, I.: Proměny soudobého výtvarného umění. SPN, Praha 1992.Monografie výtvarných umělců (např. J. Dubuffet, I. Ouhel, M. Šejn a další.).Vlastivědné, historické, přírodovědné a ekologické publikace, vztahující se ke konkrétním místům kurzů.

Požadavky

Požadavky ke klasifikovanému zápočtu: Veřejná obhajoba výtvarného projektu po domácí kompletaci a obsahovém dotažení.

Garant

doc. ak. mal. Zdenek HůlaMgr. Linda Arbanová, Ph.D.

Vyučující

doc. ak. mal. Zdenek Hůla