Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kresba 2 (OB9321A29)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OB9321A29 - Kresba 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Prohlubovat praktické a teoretické znalosti v oboru. Vymezení oboru kresba. Hledání smyslu kresby v současném výtvarném provozu. Příprava a vytvoření závěrečných prací v letním semestru. Pochopit význam zobrazování lidské figurya portrétu pro vnímání a prožívání reálného světa.

Sylabus

Klíčová slova : informace, realita, člověk, média, konvence, komposice, materiál, informace, iluze, realitaTeorie : Možnosti kresby a kresebného projevu ve výtvarném provozu. Co je stálé a co proměnné ve vytváření lidského obrazu a jeho vnímání.Praxe : 1/ Výběr námětu. 2/ Přípravné kresby, studie, kompoziční návrhy. 3/ Zvolení technologie a velikosti závěrečné práce, nebo prací. 4) Vyhotovení závěrečné práce. Zadaný úkol: vytvořit autoportrét, student muže použít i netradiční postupy.

Literatura

Hlaváček,K.: Kompozice podle R.Arnheima.Praha 1995 Mirko,Z.: Základy výtvarného názoru,Praha 1992 Karkanová,H.: Současná česká kresba, Moravská gal.Brno 1990 Potůčková,A. : 100+1 uměleckých děl z 20 stol. ČMVU,Praha 2000 Wittlich,P., Nešleha: Monografie nakl. gallery, 2004 Bor, D.Ž. :Napříč královským uměním,Trigon,Praha 1995 Aktuální výstavy, monografie, per. tisk

Požadavky

Požadavky k zápočtu: Účast na seminářích, předložení všech cvičení, domácí práce. Požadavky ke zkoušce: Figurální kompozice účast na výuce, předložení studijních kreseb Forma zkoušky : ústní a praktická

Garant

doc. ak. mal. Jiří Kornatovský