Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvorba webových stránek (OBUZ19V204)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OBUZ19V204 - Tvorba webových stránek, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem studijního předmětu je vybavit studenty příslušnými vědomostmi a kompetencemi z oblasti technických prostředků počítačových sítí, vyuţívání sluţeb sítě Internet včetně dovedností publikování dokumentů v síti Internet a základů vlastní tvorby WWW stránek respektujících obecně platná kritéria pro tvorbu validních, přístupných a pouţitelných www materiálů. Komunikační a informační význam Internetu předmět doplňuje o základní principy funkce a správy informačních systémů a klade si za cíl objasnit studentům principy a techniky databázových systémů a naučit je základům práce s konkrétními databázovými publikačními a redakčními systémy.

Sylabus

TECHNICKÉ A PROGRAMOVÉ PROSTŘEDKY INTERNETUZÁKLADY TVORBY HTML DOKUMENTŮDESIGN WWW STRÁNEK NA ZÁKLADĚ KASKÁDOVÝCH STYLŮTVORBA DYNAMICKÝCH WWW STRÁNEKEVALUACE WWW STRÁNEK

Literatura

BROŽA, P. Tvorba www stránek. Praha : Computer Press, 2001.KOSEK, J. HTML - tvorba dokonalých WWW stránek. Praha : Grada, 2000.LEIPERT, J. a kol. S počítačem do Evropy. Brno : Computer Press, 2004.PROKOP, M. CSS pro webdesignery. Praha: Mobil Media, 2003.ŘÍHOŠEK, T. Webová grafika. Brno : Computer Press, 2003.STANÍČEK, P. CSS kaskádové styly, kompletní průvodce. Praha: ComputerPress, 2003.ŠPINAR, D. Tvoříme přístupné webové stránky. Praha: Zoner Press, 2004.HLAVENKA, J. Vytváříme WWW stránky a spravujeme moderní web site. Brno : Computer Press, 2002.KRUG, S. Web design - nenuťte uživatele přemýšlet. Brno : Computer Press, 2003.Textové materiály a soubory předávané v průběhu semestru. Dostupný z:KOSEK, J. Vše o www Dostupný z:Jak psát web - web o tvorbě internetových stránek pro začátečníky. Dostupný z:WorldWideWeb Consorcium. Dostupný z:Manifest Dogma WorthWorldWideWeb (W4D)

Garant

PhDr. Josef Procházka, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Viktor Fuglík, Ph.D.PhDr. Mgr. Vladimír Svoboda