Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Správa a řízení školství (OD0115004)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OD0115004 - Správa a řízení školství, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je získat přehled o vývoj problematiky v ČR a v zahraničí tak, aby byl student schopen zařazovat nové poznatky z oblasti správy a řízení školství a porozuměl současným tendencím a jejich perspektivám.

Sylabus

Student volí z těchto tématických okruhů: Vývoj správy a řízení v ČR v mezinárodním kontextu Teorie školského systému Vzdělávací politika Financování školství Právní systém školství Personální zajištění školství Rozvoj kvality Evaluační systémy Perspektivy školství ve světě.

Literatura

1. Bacík, J., Kalous, J., Svoboda, J.: Úvod do teorie a praxe školského managementu. I.-II. Praha, UK 19952. Bolam R., Wieringen van, F.: Research on Educational Management in Europe. New York, Waxmann 19993. Eger, L. a kol.: Efektivní školský management. Plzeň, FE ZČU 19984. Kalous, j., Štoček, J., Veselý, A.: Educational Policy Studies in the Czech republic. Plzeň, A. Čeněk 2007 5. Malach, A.: Stav a perspektivy řízení českého školství. Brno, ESF MU 19976. Pol, M.: Dealing with Diversity, a Key Issue for Educational Management. MU Brno 20067. Světlík, J.: Marketing školy. Zlín, EKKA 19968. Wieringen van, F.: Training for Educational Management in Europe. De Lier, ABC 1992Platná školská legislativa a oficiální dokumenty EURYDICE, OECD a MŠMT ČR.

Garant

prof. PhDr. Karel Rýdl, CSc.