Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Языковые упражнения и реалии IV (OEB2316042)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OEB2316042 - Языковые упражнения и реалии IV, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíl kurzu: Všestranně připravit posluchače rusistiky po stránce praktického zvládnutí jazyka pro učitelské povolání nebo pro práci odbornou. Kromě všestranné jazykové přípravy zároveň rozvíjet i faktické znalosti z reálií Ruska, jeho kulturní, hospodářské a sociální oblasti.

Sylabus

Návaznost na morfologii a lexikologii: upevňování znalostí ruského tvarosloví, zvládnutí lexikálně-konverzačních témat s prohloubeným zaměřením na problematiku lexikální; práce se slovníky. Komplexní rozvíjení řečových dovedností s důrazem na dialogickou a monologickou formu ústního vyjadřování. Témata pro ústní a písemný výcvik: Stravování, druhy jídel, ruská kuchyně. Restaurace. Cestování, Ubytování. Služby turistických cestovních kanceláří. Město, městská doprava. Moskva, Petrohrad. Pošta, telefon, mobilní sítě, spojové služby.

Literatura

ŽOFKOVÁ, H.; HŘĺBKOVÁ, R.; PECHTĚREV, A. Česko-ruská konverzace. Praha: Leda, 2003. (pro studentySKÁCEL, J.; MRHAČOVÁ, E.; RIES, L. Praktická cvičení z ruského jazyka. 2. díl, část . A, B. Praha: MON, 1986. (pro studenty) HŘĺBKOVÁ, R.; HLAVÁČEK, A. Ruský jazyk v kostce. Praha: Fragment, 2004. (pro studenty)Ruský denní tisk, aktuální materiály stahovat z internetu. www.gramota.ru www.rambler.ru www.izvestija.ru www.kulichki.ru

Požadavky

Požadavky ke zkoušce - Jazyková cvičení a reálie IV - Jakub KonečnýPísemná část zkoušky má podobu testu (prověřuje znalost témat a reálií) a slohové práce na jedno ze zadaných témat v rozsahu cca 150 - 200 slov. Témata budou zveřejněna bezprostředně před zahájením práce. Při vypracování slohové práce mohou používat také slovník překladový. Pro úspěšné splnění písemné části zkoušky musí student splnit každou část (tj. testu a slohové práce) alespoň s výsledkem 70 %.Ústní část zkoušky bude probíhat formou diskuse na zadané téma. Ta budou vycházet z okruhů, probíraných na semináři během celého semestru.Ke splnění ústní i písemné části zkoušky má student 3 možnosti (tj. vždy jednu řádnou a dvě opravné). Pokud student nesplní písemnou část ani na třetí pokus, nemůže postoupit k ústní části zkoušky. Ústní část zkoušky má také možnost plnit třikrát, opakuje se pouze ústní část (tj. pokud neuspěje u ústní části, nemusí před dalším termínem znovu opakovat písemnou).

Garant

PhDr. Hana Žofková, CSc.doc. PhDr. Marie Csiriková, CSc.