Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Языковые упражнения и реалии VI (OEB2316062)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OEB2316062 - Языковые упражнения и реалии VI, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíl kurzu: Všestranně připravit posluchače rusistiky po stránce praktického zvládnutí jazyka pro učitelské povolání nebo pro práci odbornou. Kromě všestranné jazykové přípravy zároveň rozvíjet i faktické znalosti z reálií Ruska, jeho kulturní, hospodářské a sociální oblasti.

Sylabus

Návaznost na skladbu, prohlubování problematiky lexikální; práce s textem a se slovníky. Komplexní rozvíjení řečových dovedností, zdokonalování ústní řeči formou besed a diskusí. Systematická cvičení na rozvíjení písemného vyjadřování. Pravopisné a interpunkční jevy spolu s nácvikem dovednosti písemného vyjadřování.Témata pro ústní a písemný výcvik:Volný čas. Zábava. Divadlo, kino, koncerty, výstavy. Významná divadla v Moskvě a u nás. Hudba. Výtvarné umění.Koníčky a zájmy. Významné festivaly, oslavy svátků.Sociokulturní znalosti: dochvilnost, chování posluchačů a diváků v průběhu veřejných představní a obřadů.

Garant

PhDr. Hana Žofková, CSc.