Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Printing (OEB2321003)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OEB2321003 - Printing, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíle: Zkoumání specifických možností grafických technik tisku z výšky. Historie a současnost grafiky. Grafické experimenty a užití nových přístupů k prezentaci.

Sylabus

Sylabus: Cyklus barevných a černobílých grafických listů z postupně osvojovaných technik tisku z výšky. Historie jednotlivých technik a jejich současné využití ve vrcholných příkladech České a světové grafické scény. Pracovní deník dokumentující a komentující vývoj semestrálních prací. Grafika a dětská tvorba.Klíčová slova: Tisk z výšky, grafická řeč, role kresby, vývoj grafiky, grafický experiment, dětská grafika

Literatura

BACHLER, K.: Druckamanns Handbuch der modernen Druckgraphik, Mnichov 1973.BOUDA, C.: Grafické techniky. SPN, Praha 1971.FIKARI, R.: Přehled grafických technik. Práce, Praha 1995.KREJČA, A.: Techniky grafického umění. Artia, Praha 1996MACHALICKÝ, J.: Půlstoletí proměn grafické tvorby. SGČU Hollar, Praha 2002.MARCO, V.: O grafice. Mladá fronta, Praha 1981.SMITH, R.: Encyklopedie výtvarných technik a materiálů. Slovart, Praha 2000.ROESELOVÁ, V.: Techniky ve výtvarné výchově. Praha : Sarah, 1996ZHOŘ I.: Proměny soudobého výtvarného umění. Praha : SPN, 1992Monografie současných tvůrců, katalogy současných sbírek a výstav.časopisy: ART, Flashart, Kunstforum, Umělec aj.

Požadavky

Požadavky ke klasifikovanému zápočtu: Veřejná prezentace a obhajoba souboru grafických listů. Kvalitně zpracovaná dokumentace - pracovní deník. Teoretická studie o souvislostech tvorby vybraných autorit - grafiků.

Garant

Mgr. Linda Arbanová, Ph.D.PaedDr. Šimon Brejcha