Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Social Pedagogy (OEBPP14002)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OEBPP14002 - Social Pedagogy, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Primárním cílem předmětu je zvýšení sociální kompetence budoucích pedagogických pracovníků, získání vědomostí a dovedností, které mohou absolventi uplatnit v praxi v oblasti preventivního působení. Sekundárním cílem je ukázat studentům, v jakých oblastech školního života lze uplatňovat poznatky sociální pedagogiky.

Sylabus

Historický vývoj sociální pedagogiky.Významné osobnosti sociální pedagogiky.Vztah sociální pedagogiky k jiným disciplinám.Cíl, předmět, definice, pracovní pole sociální pedagogiky.Funkce a úkoly sociální pedagogiky.Pojetí sociální pedagogiky.Prostředí a výchova.Školní kázeň.Multikulturní výchova a interkulturní vzdělávání.

Literatura

BENDL,S. Kázeňské problémy ve škole. Aktualizované a doplněné vydání. Praha : Triton, 2011.BENDL,S. Školní kázeň v teorii a praxi. Učebnice pro studenty učitelství. . Praha : Triton, 2011.HOPF,A. Sociální pedagogika pro učitele. Praha : PedF UK, 2001.KLAPILOVÁ,S. Kapitoly ze sociální pedagogiky. Olomouc : UP, 1996.KRAUS, B. Základy sociální pedagogiky. Praha : Portál, 2008.PRŮCHA,J. Multikulturní výchova. Praha : ISV, 2001.PŘADKA, M., KNOTOVÁ, D., FALTÝSKOVÁ, J. Kapitoly ze sociální pedagogiky. Brno : MU, 1998.ŠPIČÁK,J. Prostředí z pohledu sociální pedagogiky. Olomouc : UP, 1993.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:                               vypracování zadaných úkolůPožadavky ze zkoušce:                               prostudované tematické okruhy ke zkoušce                               prostudovaná odborná literatura

Garant

prof. PaedDr. Stanislav Bendl, Ph.D.

Vyučující

prof. PaedDr. Stanislav Bendl, Ph.D.