Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vzdělávání dospělých (OEBPV14107)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OEBPV14107 - Vzdělávání dospělých, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem výuky je poskytnout studujícím základní terminologické a teoretické ukotvení v problematice vzdělávání dospělých.

Sylabus

Obsah je zaměřen na následující tématické okruhy.1. Počáteční vzdělávání (členění podle ISCED).2. Propojení počátečního a dalšího vzdělávání.3. Další vzdělávání : (občanské, zájmové, odborné, tj. například "druhá šance", rekvalifikace apod.)4. Zvláštní skupina dalšího odborného vzdělávání, tj. další prohlubování, rozšiřování, inovace v rámci jasně vymezené profese.5. Instituce pro vzdělávání dospělých např. soukromé organizace, podniky, školy, NNO.6. Specifické formy vzdělávání dospělých realizované v různých obdobích života.7. Pedagogicko-psychologická specifika vzdělávání dospělých.8. Specifické metody vzdělávání dospělých.9. Teoretická výuka je doplněna exkurzemi a stážemi ve vybraných vzdělávacích zařízeních.

Literatura

BENEŠ, M. Základy andragogiky. Praha : MJF, 2003. ISBN 80-86284-36-0.PALÁN, Z. Základy andragogiky. Praha : VŠJAK, 2003. ISBN 80-86723-03-8.MUŽÍK, J. Didaktika profesního vzdělávání dospělých. Plzeň : Fraus, 2005. ISBN 80-7238-220-9.Vybrané články čtvrtletníku Andragogika dostupné na http://www.daha.cz/andragogika_clanky.html

Požadavky

Zpracování seminární práce na vybrané téma. Okruhy budou zadány studentům v úvodu kurzu.Termín odevzdání :  v termínu určeném vyučujícím vložit do Moodlu..Zápočet bude po kladném zhodnocení práce zapsán do SIS. Poté se student zapíše na jeden ze 3 vypsaných termínů zkoušky.

Garant

PhDr. Jarmila Mojžíšová, Ph.D.