Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Český jazyk I s didaktikou (OK0403102)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OK0403102 - Český jazyk I s didaktikou, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Fonetika a fonologie: klasifikace hlásek, ortoepie, fonetická transkripce, suprasegmentální jevy. Morfologie: gramatické kategorie jmen a sloves, klasifikace slovních druhů, tvary jmen a sloves. Didaktické aplikace.

Literatura

Povinná literatura: HAVLOVÁ, I., ŠTĚRBOVÁ L., SCHNEIDEROVÁ E.: Český jazyk A pro studující 1. Stupně ZŠ a SpPg. Praha: UK PedF, 1999.Doporučená literatura: HŮRKOVÁ, J.: Česká výslovnostní norma. Praha 1991.KARLÍK, P. - NEKULA, M. - RUSÍNOVÁ, Z.: Příruční mluvnice češtiny. Praha: NLN, 1996.SVOBODOVÁ, I. - ŠIMANDL, J. - ČERNÁ, A. - UHLÍŘOVÁ, L.: Na co se nás často ptáte. Praha: Scientia, 2002.PRAVDOVÁ, M. - SVOBODOVÁ, I:. Akademická příručka českého jazyka. Praha: Academia, 2014.HUBÁČEK, J. a kol.: Čeština pro učitele. Vade Mecum Bohemiae, 2010.

Požadavky

Požadavky ke kontrole studia: aktivní účast, do 30. 11. odevzdání seminární práce, zkouškový test (korektura textu, fonetika, morfologie).

Garant

PhDr. Radka Holanová, Ph.D.PhDr. Ladislav Janovec, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Pavla Chejnová, Ph.D.