Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technická a informační výchova III. (OK0419315)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OK0419315 - Technická a informační výchova III., Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Metody, formy a prostředky technické a informační výchovy.Aktivizační metody vhodné pro praktické činnosti  a informační výchovu žáků mladšího školního věku.Využití praktických činností pro pedagogickou diagnostiku, rozvoj jemné motoriky, nonverbální tvořivosti a dalších stránek osobnosti žáků.Začlenění průřezových témat do výuky v oblasti Člověk a svět práce.

Literatura

BAJTOŠ, J.; HONZÍKOVÁ, J.Vybrané statě školní pedagogiky. Plzeň: Západočeská universita, fakulta pedagogická, 2007.HONZÍKOVÁ, J.Netradičně v pracovní výchově. Plzeň: Krajské centrum vzdělávání a Jazyková škol, 2005. ISBN 80-7020-149-5.NĚMEC, J. S hrou na cestě za tvořivostí, Brno: Paido, 2004. ISBN 80-7315-014-X.SKALKOVÁ, J.Obecná didaktika. Praha: Grada, 2007VODÁKOVÁ, J, a kol. Speciální pracovní výchova a ergoterapie. Praha: UK-PedF, 2007. 2. upr. vyd. ISBN 978-80-7290-322-1( vybrané kapitoly)

Požadavky

Ústní zkouška je zaměřena na ověření úrovně osvojených vědomostí a znalostí z tematických okruhů TIV I., TIV II. a TIV III. v rozsahu výuky a zadaných studijních pramenů.Obhajoba zápočtové práce z oblastí zaměření předmětu.

Garant

doc. Ing. Jitka Vodáková, CSc.PaedDr. Ladislav Reitmayer, CSc.

Vyučující

PaedDr. Ladislav Reitmayer, CSc.