Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe v předškolním zařízení (OK0515214)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OK0515214 - Praxe v předškolním zařízení, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Studující, kteří pracují v mateřské škole předloží seminární práci, která bude obsahovat?1. doklad o své souvislé pedagogické praxi (např. potvrzení zaměstnavatele)2. 2 ukázkové přípravy (dopolední a odpolední)vzdělávací práce v mateřské škole + reflexe realizovaných příprav3. ukázku, jak realizujete evaluaci v mateřské škole (např., jak zjišťujete a vyhodnocujete spolupráci s rodiči nebo jak realizujete pedagogickou diagnostiku ve třídě, či jak sledujete a vyhodnocujete individuální pokroky jednotlivých dětí)4. stručnou charakteristiku Vašeho vzdělávacího programu v mateřské školeV případě, že nepracujete a nepracovala jste v mateřské škole, tak tyto materiály zpracujete po absolvování dvoutýdenní pedagogické praxe!!!V případě, že jste např. na mateřské dovolené a před jejím nástupem jste pracovala v mateřské škole, tak pouze u bodu č. 2 nedoložíte reflexi, ale návrh evaluačního nástroje k reflexi a sebereflexi (oblasti hodnocení, kritéria hodnocení).

Literatura

Rámcový program pro předškolní vzdělávání. Praha, VÚP 2004.OPRAVILOVÁ, E., GEBHARTOVÁ, V.: Rok v mateřské škole. Praha, Portál 2003,ISBN 80-7178-847-3.

Požadavky

Pro udělení zápočtu je nutné se do kurzu přihlásit (není rozvržen v rozvrhu, ale uveden pod rozvrhem)Při semináři k pedagogické praxi je třeba předložit potvrzení o souvislé pedagogické praxi v mateřské škole nebo v přípravné třídě (pracovní smlouva, nelze uznat pedagogickou praxi v rámci předchozího studia) Studující, které nemají minimálně roční souvislou pedagogickou praxi v mateřskéškole (zaměstnanecký poměr), musí absolvovat souvislou pedagogickou praxi v rozsahu2 týdnů v mateřské škole. Požadavky na tuto praxi budou sděleny na semináři k pedagogické praxi.

Garant

PhDr. Jana Kropáčková, Ph.D.