Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Poznávání přirody s didaktikou I (OK0602156)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OK0602156 - Poznávání přirody s didaktikou I, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1) Základy geologie, mineralogie a petrografie, historická a stratigrafická geologie, geologie ČR, 2) Základy botaniky (stavba rostlinného těla, základní fyziologické funkce, rozmnožování, evoluce systém, rostliny a prostředí. 3) Práce s rostlinným materiálem ve výuce prvouky a přírodovědy4) Základy obecné a systematické zoologie (základní fyziologické děje, systém)5) Didaktické metody, organizační formy vyučování a vyučovací prostředky ve výuce prvouky a přírodovědy.6) Přírodovědné vzdělávání v RVP7) Přehled učebnic, pracovních sešitů a výukových materiálů. Práce s naučnou literaturou.8) Tvorba modelových příprav na vyučování na danou problematiku.9) Tvorba a hodnocení pracovních listů a didaktických testů.10) Fyzikálně ? chemická část prvouky a přírodovědy.11) V letním semestru průběžná praxe na prvním stupni základních škol (náslechy a výstupy).

Literatura

Skýbová, J.: Environmentální vzdělávání a výchova na prvním stupni základních škol. Pedagogické centrum, Praha, 2004.Skýbová, J.: Vybrané kapitoly z didaktiky přírodovědné části prvouky a přírodovědy. UK-pedagogická fakulta, Praha 2007.Skýbová, J.: Základy přírodních věd ? botanika pro učitelství I.stupně, UK-pedagogická fakulta, Praha 2007.Teodoridis, V; Skýbová, J.: Základy geologie, ekologie a problematiky životního prostředí pro učitelství I.stupně, UK-pedagogická fakulta, Praha 2010. Rámcový vzdělávací program pro základní vzděláváníUčebnice, pracovní sešity a metodické příručky pro prvouku a přírodovědu.

Požadavky

Zápočet - seminární práce na zadané témaZkouška - prověření znalostí z přednášené problematiky a doporučené literatury

Garant

RNDr. Jana Skýbová

Vyučující

RNDr. Jana Skýbová