Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktické situace ve vyučování matematice (OK0610513)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OK0610513 - Didaktické situace ve vyučování matematice, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Rozvíjíme matematickou kulturu studentů a pěstujeme jejich kladný vztah k žákům.

Sylabus

Obsah vzdělávání jako systém propedeutik. Tématické okruhy: Čísla a početní operace; Vztah celek - část; Závislosti; Práce s daty; Geometrie.Vyhledávání prostředí stimulujících probírání určitého tématu (a naopak - které téma je vhodné probírat v určitém prostředí).Úlohy vyrůstající z reálných situací. Otevřené úlohy. Řešení úloh a tvoření úloh.Individuální a společné reflexe vyučování za základě videozáznamu a transkriptu.

Literatura

Vybrané texty z publikací dostupných na www.suma.jcmf.cz, zvláště z:Dvacet pět kapitol z didaktiky matematikyUčební texty pro ESFStudium materiálů průběžně zadávaných na semináři.

Požadavky

Aktivní účast na semináři.Seminární práce v rozsahu 3-5 stran podle úkolů zadaných na semináři. Vypracovávání úkolů průběžně zadávaných na semináři.

Garant

doc. RNDr. Darina Jirotková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Marie Tichá, CSc.