Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dramatické hry a improvizace (OK0615098)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OK0615098 - Dramatické hry a improvizace, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je vybavit studenty kompetencemi pro vlastní improvizované jednání a rolovou hru a zároveň poskytnout studentům zážitkové i metodologické zázemí pro nastolení, vedení a využití těchto metod výuky při práci s dětmi.

Sylabus

Improvizace a rolová hra - rozvoj vlastních kompetencí pro hru.Improvizace a dramtická hra jako prostředek osobnostně sociálního a uměleckého učení dětí.Typy improvizací, jejich nastolení, vedení, reflexe.Dramatická hra a improvizace v komplexně pojatých učebních celcích.Dramatická hra a improvizace jako cesta k jevištnímu tvarování.

Literatura

Way,B.: Rozvoj osobnosti dramatickou improvizací. ISV, Praha,1996. Valenta, J.: Kapitoly z teorie výchovné dramatiky. Hraní rolí ve výchově a vyučování (s hlavním zřetelem k výchovné dramatice). Dramatická výchovya a rozvoj sebevědomí. ISV nakladatelství, Praha 1995. Valenta, J.: Metody a techniky dramatické výchovy.Agentura STROM, Praha 1997. Disman, M.: Receptář dramatické výchovy. SPN, Praha 1976. Koťátková, S.: Dramatická hra. In Vybrané kapitoly z dramatické výchovy. Karolinum, Praha 1998. Macková, S.: Dramatická výchova ve škole.JAMU, Brno 1995. Machková, E.: Viola Spolinová: Hry a cvičení opro divadlo. Tvořivá dramatika VIII, č.1. Metodika dramatické výchovy. Zásobník dramatických her a improvizací. ARTAMA, Praha 1999 Svozilová, D.. Strukturovaná dramatická hra v kontextu dramatické výchovy. Tvořivá dramatika XI., č. 3.

Požadavky

Zápočet: aktivní práce v seminářiZkouška: písemná příprava jedné lekce a její obhajoba, diskuse nad vybraným tématem a tématy z odborného tisku

Garant

doc. Mgr. Radek Marušák