Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Plavání II (OK0620065)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OK0620065 - Plavání II, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Rozšíření počtu plaveckých dovedností a zdokonalování již získaných. Rozvoj plaveckých schopností.

Sylabus

Zdokonalování techniky plaveckých způsobů - prsa, znak, kraul, nácvik plaveckého způsobu motýlek. Zdokonalování techniky startů a obrátek. Rozvoj plavecké vytrvalosti a síly. Teorie a didaktika plavání. Seznámení s bezpečností a hygienickými zásadami při výuce plavání. Hry a doplňkové činnosti ve vodě. Metodické výstupy. Zápočtové požadavky: uplavat 200m souvisle bez přerušení a v průběhu plavání této tratě uplavat od plaveckých způsobů kraul, znak, prsa a delfín minimálně 25m v libovolném pořadí  - hodnotí se technické provedení. Součástí tratě je startovní skok z bloku.

Literatura

Čechovská, I. Plavání dětí s rodiči. Praha : Grada Publishing, 2007Hofer, Z.. Technika plaveckých způsobů. Praha : Karolinum, 2003Hoch, M. Plavání - teorie a didaktika . Praha : SNP, 1993 

Garant

PaedDr. Irena SvobodováMgr. Věra Kuhnová

Vyučující

PaedDr. Irena Svobodová