Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdravotní TV I (OK0620131)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OK0620131 - Zdravotní TV I, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenty s obsahem předmětu zdravotní tělesná výchovy, s možnostmi začlenění prvků ZTV do vyučovacího procesu a s úlohou zdravotně orientovaných cvičení při prevenci a kompenzaci zdravotních oslabení dětí.

Sylabus

Formy zdravotní TV. Zdravotní skupiny. Vztah TV, ZTV a LTV, stavba a organizace cvičebních jednotek. Didaktické zásady v ZTV. Správné a vadné držení těla, vliv tělesných cvičení na držení těla. Cvičení pro jednotlivé oblasti těla. Cvičení protahovací, posilovací, relaxační a dechová, koordinační a balanční. Cvičení s náčiním (tyče, švihadla, pružné tahy, balanční míče) a na nářadí (žebřiny, lavičky, kladiny, trampolíny, švédské bedny, žebříky). Osvojení základních pohybových dovedností (praktické cvičení a schopnosti elementární diagnostiky (pozorování a hodnocení).

Literatura

Hošková,B.,Matoušová,M. Kapitoly z didaktiky zdravotní tělesné výchovy. Praha: Karolinum, 1998.Hronzová,M. Vyrovnávací a kondiční cvičení. Praha: Karolinum: 2011.Krištofič,J.Gymnastika pro kondiční a zdravotní účely. Praha: ISV, 2000.

Garant

PaedDr. Marie Hronzová