Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Materiálová tvorba I (OK0621135)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OK0621135 - Materiálová tvorba I, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Vztahy mezi hmotnou a duchovní kulturou v rámci společnosti a jejího životního stylu.Nové úkoly designu v 21.století Práce s motivem, dekorem a tvarem.Využití vlastních návrhů dekoru na drobné užitné předměty.

Sylabus

Historie a současnost užité tvorby a designu jako inspirace pro vlastní vytváření užitkových artefaktů. Rozvoj výtvarného myšlení v materiálu, vlastních řemeslných dovedností při jeho zpracování. Odborná terminologie. Transformace do výtvarné výchovy na primárním stupni vzdělávání.

Literatura

Cikánová,K. Objevujte s námi textil. Praha: Aventinum, 1996. Skarlantová,J,Vechová,M. Textilní výtvarné techniky.Plzeň:Fraus,2005Skarlantová,J.; Slavík,J. Estetická výchova pro SŠ . I.díl. Praha:Sciencia Medica,2001Morant,H.Dějiny užitého umění. Praha: Odeon 1983. IMedková,J. Řeč věcí. Praha: Horizont ,1990.Adlerová,A.České užité umění 1918 - 1938. Praha:Odeon 1983. Časopisy věnované užitému umění (Desig-Trend, Umění a řemesla, Um apod.)

Požadavky

1)Vytvoření užitkového předmětu podle vlastního návrhu respektujícího výtvarné i funkční požadavky (inspirační zdroj -případně výtvarné umělce, umělecký směr,)2) Textilní objekt podle vlastního návrhu

Garant

MgA. Michal Sedlák