Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Galerijní animace - jen pro spec. VV (OK0621535)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OK0621535 - Galerijní animace - jen pro spec. VV, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání odborných znalostí a dovedností k samostatné tvorbě edukačního programu v galerii nebo muzeu umění.

Sylabus

Současné pojetí muzea/galerie jako komunikačních médií. Galerijní edukace v kontextu pedagogické praxe. Pojetí uměleckého díla v současnosti, socio-kulturní kontext díla. Vztah autor - dílo - divák (tvorba, recepce a interpretace díla - tři dimenze díla - forma, výraz a komunikace).Studium profesionálních programů, identifikace různorodých přístupů k tematizaci a konceptům obsahů, diskuse. Reflexivní bilance z realizace vlastního projektu a jeho analýza.

Literatura

1. FULKOVÁ, M. (2002). Když se řekne ? vizuální gramotnost. Výtvarná výchova, roč. 42, č. 4., str. 12 - 14. ISSN1210-3691 2. FULKOVÁ, M. (2004) Kresba jako komunikace. Sociální a kulturní vlivy v dětském výtvarném projevu. Speciální číslo Výtvarné výchovy Myšlení, tvorba, dialog. 3. FULKOVÁ, M., KITZBERGEROVÁ, L. (1999 - 2007) Edukativní programy pro Galerii Rudolfinum 4. GABLIKOVÁ, S. (1995). Selhala moderna? Olomouc, Votobia 5. HALL, F. Co se stalo s postmodernismem. In Labyrint, č. 3-4, 1998 6. HAWKES, T. (1999). Strukturalismus a sémiotika. Brno, Host 7. HORÁČEK, R. (1998). Galerijní animace a zprostředkování umění. Brno, Akademické nakladatelství CERM. 8. KRISTEVA, J. (1999). Slovo, dialog a román. Praha, Sofis 9. KESNER, Ladislav (2000): Muzeum umění v digitální době. Argo a Národní galerie v Praze, Praha10. PACHMANOVÁ, M. (ed.) (2002). Neviditelná žena. Antologie současného amerického myšlení o feminismu, dějinách a vizualitě. Praha, One Woman Press11. Slavík, J.: (2004) Umění zážitku, zážitek umění II. Praha: UK - Pedagogická fakulta

Požadavky

požadavky k Z:Příprava vlastního projektu (v portfóliu), realizace projektu a jeho reflexe. Prezentace realizace v programu PowerPoint.

Garant

Mgr. Lucie Jakubcová Hajdušková, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Marie Fulková, Ph.D.