Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomika vzdělávání (OK0732K04)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OK0732K04 - Ekonomika vzdělávání, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Kompetence zřizovatele při financování škol: kompetence obcí, krajů, kompetence MŠMT, kompetence zřizovatelů soukromých škol, kompetence zřizovatelů církevních škol, jmenování statutárních orgánů.Rozpočet školy a jejich součástí: základní právní prostředí, návrh rozpočtu školy (právního subjektu), specifické problémy nákladů, stanovení závazných ukazatelů a rozpis provozního rozpočtu regulace čerpání rozpočtu, kontrola čerpání rozpočtu, rozpočtové změny, rozbor hospodaření časové řady.Fondy příspěvkové organizace: hospodářský výsledek, zásady stanovení hospodářského výsledku, porušení rozpočtové kázně.Účetnictví: zákon o účetnictví, předávání funkcí, specifické účetní případy.Platy, mzdy: základní pojmy a pravidla odměňování, specifické okruhy financování rozpočet platů a mezd.Doplňková a jiná činnost: právní předpisy, doplňková činnost, jiná činnost, zásady odměňování v doplňkové resp. jiné činnosti.Kontrola: základní právní předpisy, obecné principy kontroly, pokuty ukládané za porušení povinností kontrolovaných osob, oznamovací povinnost, příklady kontrolních okruhů.

Literatura

Základní: Ekonomika a financování škol, Studijní texty k modulu Ekonomika a finanční management - na CD, CŠM PedF UK v Praze Vybrané kapitoly modulu Ekonomika a finanční management, e-learningový výukový program, CŠM PedF UK v Praze Pracovní sešit k modulu Ekonomika a finanční management - na CD, CŠM PedF UK v PrazeOstatní doporučená:Aktuální vydání základních právních předpisů pro oblast financování škol a školských zařízení.

Požadavky

Ústní zkouška - okruhy ke zkoušce předem zadány; v průběhu zkoušky uplatněno plnění e-learningových cvičných aktivit. Test.

Garant

Ing. Dagmar Krutská