Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do řízení pedagogického procesu (OK0732K40)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OK0732K40 - Úvod do řízení pedagogického procesu, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Evropský kontext vzdělávání; Evropské hodnotové paradigma.Integrační proces a vzdělávací politika EU.Program celoživotního učení.Lisabonská strategie.Klíčové kompetence.Boloňský proces.Charakteristické znaky evropských vzdělávacích systémů.ISCED jako důležitý nástroj pro srovnávání.Jazyková politika, Evropský referenční rámec pro jazyky.Aktuální problémy řízení a evaluace pedagogického procesu v evropské a národní dimenzi.  

Literatura

České vzdělávání a Evropa. Praha: UIV, 1999.Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Praha: MŠMT, 2001.PRŮCHA, J.; WALTEROVÁ, E.; MAREŠ, J. Pedagogický slovník. Nové, rozšířené a aktualizované vydání. Praha: Portál, 2009.PRŮCHA, J. (Ed.) Pedagogická encyklopedie. Praha: Portál, 2009Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání. Praha: VÚP, 2005.Rámcový vzdělávací program pro gymnázia. Praha: VÚP, 2007.Evropská unie a vzdělávání. Příloha UN č. 22 - 23, 2003.ISCED: Mezinárodní norma pro klasifikaci vzdělávání. Praha: ÚIV, 1999.Eurydice: www.euroskop.cz, www.naep.cz, Keydata on Education 2012, Brussel, EU 2012.Časopisy: Učitelské noviny, Řízení školy, Učitelské listy (elektronické), Orbis scholae, Pedagogická orientace.Aktuality v médiích, denním tisku a přílohách MFD, LN, HN.Hörner W. aj. The Education systems in Europe, Springer, 2007.

Garant

PhDr. Václav Trojan, Ph.D.

Vyučující

prof. PhDr. Eliška Walterová, CSc.