Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět LaTeX (OKB1310007)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OKB1310007 - LaTeX, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je zvládnutí typografického systemu LaTeX na takové úrovni, aby v něm student dokázal vysázet svou bakalářskou práci.

Sylabus

Obsah kurzu: typografická pravidla pro sázení textu obecně a matematického textu zvláště popis typografického systému LaTeX, jeho instalace popis a instalace editoru TexnicCentre psaní obecného i matematického textu v LaTeXu, tabulky, vkládání obrázků apod. převod textu z MS Wordu do LaTeXu sázení větších celků typu bakalářské práce

Literatura

Hrubý, Úvod do počítačové typografie, FRPSP, 2003Havelka, Počítačová typografie pro každého, Grada, 1995Olšák, Typografický systém Tex, CSTUG, 1995 Goossens, Mittelbach, Samarin, The Latex companion. Addison-Wesley, 1993 Kopka, Daly. A guide to Latex. Addison-Wesley Publishing Company, 1999.www.cstug.cz

Požadavky

Ke klasifikovanému zápočtu student splní tři podmínky: Účast v semináři alespoň 80 % Zpracování textu do LaTeXu v průběhu semestru - seminární práce Napsání testu ve zkouškovém období sestávajícího z úpravy textu do LaTeXu a několika dalších úkolů (studenti mohou používat všechny materiály včetně počítače)

Garant

doc. RNDr. Naďa Vondrová, Ph.D.Mgr. Derek Pilous, Ph.D.