Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická analýza I (OKB2310006)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OKB2310006 - Matematická analýza I, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je propedeutika základních pojmů matematické analýzy (limita posloupnosti, konvergence číselné řadu) včetně studia historických souvislostí a hledání návazností na další matematické disciplíny včetně využití výpočetní techniky a vhodného matematického software.

Sylabus

číselná posloupnost a její vlastnosti, limita posloupnosti, operace s limitami posloupností, číselná řada, součet číselné řady, kriteria konvergence řad s nezápornými členy, alternující řady, absolutní a neabsolutní konvergence, zobecněný asociativní a komutativní zákon.

Literatura

§ Jarník, V.: Diferenciální počet I, II. Praha: Academia 1984.§ Jarník, J.: Posloupnosti a řady. Praha: Mladá fronta, 1979. § Kubínová, M. - Novotná, J.: Posloupnosti a řady. Matematická analýza, teoretická aritmetika. [Skriptum.] Praha: Karolinum 1997.§ Novotná, J. a kol.: Sbírka úloh z matematiky (nejen) pro přípravu k maturitě a přijímacím zkouškám na vysoké školy. Praha, Scientia 1997.§ Veselý, J.: Matematická analýza pro učitele, I. a II. díl, Praha: MATFYZPRESS, 2004.§ Snítal, J. - Šalát, T.: Posloupnosti a řady pro 3. ročník gymnázií se zaměřením na matematiku. Praha, SPN 1986. § Děmidovič, B.P.: Sbírka úloh a cvičení z matematické analýzy. Fragment, Praha 2004

Požadavky

Zápočtový test a ústní zkouška.

Garant

Doc.RNDr. Jiří Jarník, CSc.Mgr. Derek Pilous, Ph.D.prof. RNDr. Ladislav Kvasz, Dr.

Vyučující

Mgr. Derek Pilous, Ph.D.