Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody řešení úloh B-I (OKB2310020)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OKB2310020 - Metody řešení úloh B-I, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je zvládnutí základních metod řešení vybraných tematických celků.

Sylabus

V průběhu semestru budou studována dvě témata: Rovnice a nerovnice a jejich soustavy. Teorie čísel. Na každé téma student vypracuje seminární práci skládající se z několika určených úloh a dále úloh z určených knih.

Literatura

Calda, E.: Rovnice ve škole neřešené. Davydov, U. S., Znám, Š.: Teória čísel. SPN Bratislava 1966. Hejný, M. a kol.: Teória vyučovania matematiky 2. Herman, J., Kučera, R., Šimša, J.: Metody řešení matematických úloh I. SPN Praha 1990. Hruša, K. a kol.: Úvod do studia matematiky. Kuřina, F.: 10 pohledů na geometrii. Kuřina, F.: Umění vidět v matematice. Maška, O.: Řešené úlohy z matematiky. Planimetrie. Odvárko, O. a kol.: Metody řešení matematických úloh. Šofr, B.: Euklidovské geometrické konštrukcie. Alfa, Bratislava, 1976. Švrček, J.: Geometrie trojúhelníka. Váňa, J.: O rovnicích s parametry. Rozhledy matematicko-fyzikální: ročník 63 číslo 7, 9, 10. Různé ročenky matematické olympiády.

Požadavky

- seminární práce z Rovnic - seminární práce z Teorie čísel- závěrečný test

Garant

doc. RNDr. Naďa Vondrová, Ph.D.PhDr. Petr Dvořák, Ph.D.Mgr. Derek Pilous, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Derek Pilous, Ph.D.