Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elementární matematika (OKB2310206)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OKB2310206 - Elementární matematika, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je zopakovat a prohloubit některé základní poznatky z matematiky ze střední školy.

Sylabus

V kurzu se budou probírat následující tematické celky:- Úpravy algebraických výrazů (první polovina seminářů)- Predikátový počet (předposlední čtvrtina seminářů)- Zápisy množin (poslední čtvrtina seminářů)

Literatura

Moodle kurz:- http://dl1.cuni.cz/course/view.php?id=4204Sbírky úloh pro SŠ:·         Bušek, I. Řešené maturitní úlohy z matematiky. 3.vyd. Prometheus, Praha, 2005.·         Petáková, J. Matematika - příprava k maturitě a k přijímacím zkouškám na vysoké školy. Prometheus, Praha, 1998.·         Kováčik, J. Řešené příklady z matematiky pro střední školy. 2.vyd. ASPI, Praha, 2001.·         Kubát, J. Sbírka úloh z matematiky pro přípravu k maturitní zkoušce a k přijímacím zkouškám na vysoké školy. Prometheus, Praha, 2001.Skripta pro předmět:·         Hejný, M., Stehlíková, N. Elementární matematika (rovnice, teorie čísel, kombinatorika, planimetrie). UK v Praze, PedF, Praha, 2000.·         Hejný, M., Stehlíková, N. Elementární matematika, část II (algebraické výrazy, posloupnosti a řady, pravděpodobnost, stereometrie). UK v Praze, PedF, Praha, 2001.

Požadavky

Závěrečný test.

Garant

doc. RNDr. Naďa Vondrová, Ph.D.Mgr. Derek Pilous, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Veronika Tůmová