Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Etika II B (OKB2312014)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OKB2312014 - Etika II B, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Práce v kurzu se opírá převážně o výklad pramenné literatury a postihuje rozmanité typy význačných etických myslitelů, aby se posluchač dokázal orientovat ve složité spleti etických systémů a získal tak i jako učitel schopnost vyrovnávat se se situacemi morálních konfliktů studentů při výuce občanské výchovy a ZSV.

Sylabus

Předmět navazuje na Etiku B I.Je realizován formou tří konzultací:1..Metafyzika 17. a 18. století, Kant2. Německá klasická filosofie a kritika jejích etických systémů3. Etické teorie 20. století

Literatura

Blažková M.: Dějiny etických teorií I. PedF, UK Praha 2004. Anzenbacher A.: Úvod do etiky. Zvon, Praha 1994. Anzenbacher A.: Křesťanská sociální etika. CD, Praha 2004. P.Weiss a kol. Etické otázky v psychologii, Portál Praha 2011 Pramenná literatura od antiky po současnost doplňovaná vyučujícím podle aktuální produkce.

Požadavky

Předmětem zkoušky je srovnání myslitelů popřípadě směrů, které byly v průběhu obou semestrů probírány.

Garant

PhDr. Miloslava Blažková, CSc.