Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální pedagogika I (OKB2314403)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OKB2314403 - Sociální pedagogika I, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Primárním cílem předmětu je poskytnout studentům základní vhled do sociální pedagogiky jako vědní disciplíny. Sekundárním cílem je seznámit studenty s praktickým a teoretickým proudem sociální pedagogiky prostřednictvím významných osobností sociální pedagogiky u nás a ve světě.

Sylabus

historický vývoj sociální pedagogiky, významné osobnosti sociální pedagogiky (Natorp, Pestalozzi, Bosco, Makarenko),cíl, předmět, definice, pracovní pole sociální pedagogiky, vztah sociální pedagogiky k jiným disciplinám, funkce a úkoly sociální pedagogiky, pojetí sociální pedagogiky, specifika metodologie sociální pedagogiky. 

Literatura

HOPF,A. Sociální pedagogika pro učitele. Praha : PedF UK, 2001. HRONCOVÁ, J.; EMMEROVÁ, I.; KRAUS, B. a kol. K dejinám sociálnej pedagogiky v Európe. Ústí nad Labem : PedF UJEP, 2008. KLAPILOVÁ,S. Kapitoly ze sociální pedagogiky. Olomouc : UP, 1996. KRAUS, B. Základy sociální pedagogiky. Praha : Portál, 2008. PROCHÁZKA, M. Sociální pedagogika. Praha : Grada, 2012.

Požadavky

docházka a aktivní účast,vypracování případných úkolů, prostudovaná doporučená odborná literatura,zápočtový test.

Garant

prof. PaedDr. Stanislav Bendl, Ph.D.