Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výživa II (OKB2317010)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OKB2317010 - Výživa II, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je poskytnout hlubší vhled do změn nutriční hodnoty stravy v důsledku skladování a vlivem technologických úprav jednotlivých potravin a seznámit s léčebnou výživou aplikovanou v ČR.

Sylabus

1. Základy zbožíznalství.2. Detní systém ČR.2. Různé kulinární úpravy potravin.4. Platná legislativa v oblasti stravování.

Literatura

PÁNEK, J.;POKORNÝ J.; DOSTÁLOVÁ J. Základy výživy a výživová politika. VŠCHT Praha, 2007. ISBN: 978-80-7080-468-1 DOSTÁLOVÁ J.; KADLEC P. a kol. Technologie potravin: Potravinářské zbožíznalství. Nakladatelství KEY Publishing, s. r. o., Ostrava, 2014, 1. vydání. ISBN 978-80-7418-208-2MARÁDOVÁ, Eva. Výživa a hygiena ve stravovacích službách. 2. vyd. Praha : VŠH, 2007. 196 s. ISBN 978-80-86578-69-9VELÍŠEK, J. Chemie potravin I. - III. Tábor : OSSIS, 1999. ISBN 80-902391-5-3 

Požadavky

Požadavky k zápočtu: aktivní účast na seminářích, zápočtový test (min. 75 %).Požadavky ke zkoušce: ústní zkouška.

Garant

Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D.