Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální a pedagogická komunikace (OKB2317029)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OKB2317029 - Sociální a pedagogická komunikace, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je, aby studenti na základě poznatků o procesu sociální komunikace rozvíjet komunikativní dovednosti. Na modelových situacích si ověří možnosti jejich využití v situacích typických pro jejich profesi.

Sylabus

 Verbální komunikace - její obsahová a formální stránka ( vlastnosti hlasu, artikulace, tempo, melodie řeči). Charakteristika prostředků neverbální komunikace (mimika, proxemika, fyzický postoj, přímý dotek, gestikulace, pohledy, úprava zevnějšku). Faktory ovlivňující podobu a kvalitu komunikace. Komunikační bariery. Funkční využití prvků neverbální komunikace. Vedení diskuse.

Literatura

GAVORA, P. Učitel a žáci v komunikaci. Brno: Paido, 2005. ISBN 80-7315-104-9.MIKULÁŠTÍK, M. Komunikační dovednosti v praxi. Praha : Grada, 2003. ISBN 80-347-0650-04.PEASE, A. Řeč těla. Praha : Potrál, 2001. ISBN - 80 - 7178-582-2.SMETÁČKOVÁ, I.; VIKTOROVÁ, I. Škola jako vnitřní síť vztahů: distanční studijní text PedF UK

Požadavky

Požadavky pro získání zápočtu:  minimální účast na semináři 90 %,

Garant

PhDr. Jiří Kučírek, Ph.D.PhDr. Marie Linková, Ph.D.