Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy environmentální výchovy (OKB7302201)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OKB7302201 - Základy environmentální výchovy, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámi studenty - budoucí pedagogiky předškolního vzdělávání - s environmentální výchovou, a to jak s její teorií, tak s metodikou.

Sylabus

1. Úvod do předmětu - Současná legislativa.2. Histrorie EV - Historie EV ve světě, Historie EV v ČR - nestoři EV, Střediska EV.3. Síť středisek SEV v ČR, Mrkvička.3. Cíle EV.4. Metody práce v EV - informální vzdělávání, práce s přírodním materiálem, narativní metoda.5. Drobné aktivity, projekty, tématické integrované bloky, vycházky do přírody a naučné stezky (ukázky).6. Zooasistence.7. Lesní pedagogika a jak nás může inspirovat.8. Kvalita a efektivita EV - nástroje hodnocení v MŠ (portfolio, nástěnka aj.), nástroje autoevaluace učitelky MŠ.

Literatura

Jančaříková, K. Environmentální činnosti v předškolním vzdělávání. Praha : Josef Raabe, 2010.

Požadavky

Varianta I: Aktivní účast.Varianta II: Přezkoušení dle sylabu v termínech zadaných vyučujícím do SISu ve zkouškovém období.

Garant

PhDr. Kateřina Jančaříková, Ph.D.