Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Český jaz. v předškol. vzděl. (OKB7303119)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OKB7303119 - Český jaz. v předškol. vzděl., Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Cvičení rozvíjející komunikativní dovednosti dětí (receptivní i produktivní). Základní jazykové roviny - fonetická, morfologická, syntaktická, lexikální, textová a pragmatická. Aplikace psycholing. poznatků do školní praxe. Gender v komunikaci. Kulturní specifika v komunikaci.

Literatura

Pišlová, S.: Pojďme se učit. Praha: PedF UK, 2011.Pišlová, S.: Jazykové hry. Praha : Fortuna, 1996.Pišlová, S., Čížková, M., Linc, V.: Pojďme si hrát. Praha : Fortuna, 1994.Ptáčková, J.: Než půjdu do školy. Praha : Portál, 2012.Tymichová, H.: Nauč mě číst a psát. Praha : SPN, 1985.Opravilová, E. Než půjdeš do školy. Praha : Blug, 1995.Pačesová, J.: Řeč v raném dětství. 1979.Piaget, J., Inhleder B.: Psychologie dítěte. 1997.Pinker, S.: Jazykový instinkt, 2010. 

Požadavky

Požadavky k udělení zápočtu: aktivní účast na seminářích, seminární práce - výroba pomůcky pro jazykovou výchovu. Datum odevzdání: na semináři 21. 3. 2014.

Garant

PaedDr. Simona Pišlová, Dr.PhDr. Ladislav Janovec, Ph.D.