Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvorba souvislých jazykových projevů (OKB7303233)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OKB7303233 - Tvorba souvislých jazykových projevů, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Požadavky k zápočtu: aktivní účast, individuální improvizovaný řečnický výstup.Cíl kurzu: rozvoj komunikačních kompetencí v různých komunikačních oblastech, rozvoj dovedností v oblasti přípravy vlastních komunikátů, psaných a mluvených.Obsah kurzu: cvičení na rozvoj komunikačních kompetencí v různých komunikačních oblastech, procvičování komunikačních dovedností, nácvik přípravy vlastních psaných i mluvených komunikátů s ohledem na komunikační situaci, mluvní a řečnická cvičení, příprava přednášky, referátu, formálního dopisu.

Literatura

Chejnová, P. (ed.): Výuka pragmatických aspektů řečové komunikace ve vyšších třídách gymnázií a na SOŠ II. Praha, 2007. Machová, S.; Švehlová, M.: Sémantika a pragmatická lingvistika. Praha, 2001. Špačková, A.: Moderní rétorika. Jak mluvit k druhým lidem, aby nám naslouchali a rozuměli. Praha, 2003.

Garant

PhDr. Radka Holanová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Ladislav Janovec, Ph.D.