Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie hry a učení s didakt. (OKB7315206)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OKB7315206 - Teorie hry a učení s didakt., Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Kurz analyzuje základní teoretická východiska hry, její znaky, vývojové etapy a funkci dětské hry. Zaměřuje pozornost na přínos hry ve skupině dětí v moderně pojaté pedocentricky orientované mateřské škole. Otevírá některá diagnostická vodítka vzešlá ze hry, důležitá pro volbu adekvátních přístupů k jednotlivým dětem.Analyzuje hru a učení, jejich kognitivní a sociální úlohou v rozvoji dítěte předškolního věku. Studenti v praxi pozorují a následně analyzují hru, zpracovávají recenze na současnou časopiseckou a knižní produkci, která se vztahuje k dané problematice.

Literatura

Caiatiová,M.,Delačová,S.,Mullerová,A.Volná hra. Praha: Portál, 1995 Koťátková,S. Hry v mateřské škole v teorii a praxi. Praha: Grada, 2005. Koťátková,S. Zpracovávání příběhů v dětských hrách. In Problémové dítě a hra. Metod.listy pro předšk. vzdělávání C1.3. Praha: Raabe, 2005, s. 1-20. Koťátková, S. Dítě a mateřská škola. Praha: Grada publishing, 2008. Millarová,S.: Psychologie hry. Praha: Panorama, 1978. Piaget,J., Inhelderová, B.: Psychologie dítěte.Praha: Portál. 2000. Příhoda,V. Ontogeneze lidské psychiky I. Praha: SPN, 1965. Vymětal,J.,Rezková,V. Rogersovský přístup k dospělým a dětem. Praha: Portál, 2001.

Garant

doc. PaedDr. Soňa Koťátková, Ph.D.