Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dětské divadlo a divadlo pro děti (OKB7315339)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OKB7315339 - Dětské divadlo a divadlo pro děti, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je vymezit se studenty znaky a specifika divadla pro děti a divadla hraného dětmi. Na základě těchto znalostí a zkušeností studenti ukáží schopnost hlouběji a samostatněji zhodnotit divadelní představení pro děti, a to i na základě vlastní práce na drobném jevištním tvaru.

Sylabus

Seznámení se znaky a specifiky divadla hraného dětmi - přednáška, referáty studentů, rozbory videonahrávek, případně zhlédnutí divadelního představení vytvořeného a hraného dětmi.Seznámení se znaky a specifiky divadla pro děti - přednáška, referáty studentů, rozbory videonahrávek, návštěva divadelního představení pro děti a jeho zhodnocení.Vlastní inscenační práce na drobném jevištním tvaru.

Literatura

Slavík,M.: Cesta k divadelnímu tvaru s dětským kolektivem. Artama,Praha 1996.Way,B.: Rozvoj osobnosti dramatickou improvizací. ISV, Praha,1996.Urbanová, A.: Mýtus divadla pro děti. Artama, Praha 1993.Palarčíková, A.: Tygr v oku aneb O tvorbě inscenace s dětmi a mládeží.Artama, Praha 2001.Veltrubská,I.: Divadlo očima dětí. Artama, Praha 1994.

Požadavky

Zápočet: aktivní práce v semináři, samostatné zpracování a přednesení referátu, písemné zhodnocení divadelního představení pro děti

Garant

doc. Mgr. Radek Marušák