Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pohyb.dovednosti dětí III pro specializaci TV (OKB7320347)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OKB7320347 - Pohyb.dovednosti dětí III pro specializaci TV, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Plavání: Zvládnutí základních plaveckých dovedností, nácvik techniky plaveckých způsobů - prsa, znak, kraul. Korekce dříve fixovaných chyb. Nácvik startovního skoku a základních obrátek. Hry a jiné činnosti ve vodě se zaměřením na předškolní děti. Seznámení s bezpečností a hygienickými zásadami při výuce plavání. Záchrana tonoucího a dopomoc unavenému plavci. První pomoc u vody. Resuscitace.Gymnastika:Zvládnutí postupů a metod nácviku gymnastických dovedností při speciálním věku. Vhodné formy gymnastických cvičení (cvičení prostná, akrobatická, netradiční obsah - gymbaly, overbaly, joga). Nácvik záchrany a dopomoci. Využití nářadí a náčiní. Hudebně pohybová výchova. Stavba gymnastické jednotky.

Literatura

Plavání:Čechovská, I. Plavání dětí s rodiči. Praha: Grada, 2002.Hofer, Z. Technika plaveckých způsobů. Praha: UK, 2000.Hoch, M. Teorie a didaktika plavání. Praha: SPN. 1983.Miler, T. Záchranář. Bezpečnost a záchrana u vody. Praha: UK, 1997.Kaufman, J. a kol. Záchranář. První pomoc. Praha: UK, 2000.Gymnastika:Hájková, J. Kapitoly z gymnastiky. Praha: Karolinum, 2008.Dvořáková, H. Tělesná výchova pro mateřské školy. Praha: Naše vojsko, 1989.Svatoň, V. Gymnastika ve školní TV. Praha: SPN, 1985.Krejčí, J. Joga, učení a hra dětí od 5 let. Olomouc: Hanex, 1993.

Garant

Mgr. et Mgr. Zdeňka Engelthalerová

Vyučující

Mgr. et Mgr. Zdeňka EngelthalerováMgr. Věra Kuhnová