Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia (OKBPV14101)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OKBPV14101 - Úvod do studia, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Primárním cílem předmětu je uvedení studentů do problematiky a metod kombinovaného studia a seznámení s požadavky a nároky řízeného samostudia. Studenti se rovněž seznámí se současností Pedagogické fakulty UK a jejím posláním na poli počátečního i celoživotního vzdělávání pedagogických pracovníků.

Sylabus

1. Prezentace Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. 2. Seznámení s podmínkami studia na vysoké škole, s povinnostmi a právy studenta, se základními studijními předpisy a ustanoveními. 3. Seznámení s podpůrným systémem a možnostmi jeho využívání. 4. Problematika kombinovaného a distančního studia, metodika řízeného samostudia.

Literatura

DVOŘÁKOVÁ, E. Několik poznámek o distančním vzdělávání. Liberec : Technická univerzita, 1999. ISBN 80-7083-332-7. PRŮCHA, J. Distanční studium v otázkách : průvodce studujících a zájemců o studium. Praha : CSCŠ, 2000. ISBN 80-86302-16-4. ZLÁMALOVÁ, H. Distanční vzdělávání a e-learning : učební text pro distanční studium. Praha : UJAK, 2008. ISBN 978-80-86723-56-3.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě aktivní účasti na prezenční části výuky a odevzdání samostatné písemné práce - motivačního dopisu.

Garant

PhDr. Michal Zvírotský, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Michal Zvírotský, Ph.D.