Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Legislativa ve školství (OKBPV14506)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OKBPV14506 - Legislativa ve školství, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je vytvoření kvalifikovaných právních názorů a představ o legislativních předpisech platných ve školství, poznání a hodnocení práva, požadavky na právo, jeho tvorbu, aplikaci a realizaci v profesním životě.

Sylabus

1. Základní právní pojmy.2. Školské subjekty pracující s dětmi, žáky a studenty.3. Specifikace škol a školských zařízení.4. Pedagogičtí pracovníci v těchto zařízeních.5. Vedení dokumentace.6. Tvorba školních vzdělávacích programů.7. Právní předpisy ve školách a školských zařízeních.

Literatura

HÁJEK B., Právní vědomí vychovatele, Liberec: Technická univerzita, 2007.Listina základních práv a svobod, Praha: Parlament České republiky, 1998.ÚZ Školství, Ostrava: Sagit, 2009.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: docházka na prezenční část výuky a vypracování zadané otázky, prostudování zadaných tematických okruhů.

Garant

Jaromír Krejčí