Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologická podpora výuky (OKBPV19V31)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OKBPV19V31 - Technologická podpora výuky, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíl předmětu spočívá v osvojení poznatků z oblasti funkcí počítačových technologií ve výuce a v procesu učení žáka, ve zvládnutí základních přístupů k využití programových prostředí a zhodnocení jejich specifik, efektivity a funkčních možností a v návrhu postupů pro různé edukační situace. Obsahově se předmět zaměřuje na teoreticko-metodologické a praktické otázky související s možnosti využití počítače ve výuce a integrací ICT do vzdělávání, na projektovou výuku s využitím ICT, distribuovanou výuku a praktické ukázky využití ICT ve výuce a učení.

Literatura

ABBOTT,CH. ICT : Changing Education. GB : Taylor and Francis Group, 2001.BRDIČKA, B.  Role internetu ve vzdělávání. Kladno : AISIS, 2003.ČERNOCHOVÁ, M. Příprava budoucích učitelů na e-instruction. Kladno : AISIS,  2003.ČERNOCHOVÁ, M., KOMRSKA,T., NOVÁK, J. Využití počítače při vyučování. Praha : Portál, 1998.FIALOVÁ, I. Didaktický software a evaluace jeho kvality. In Didaktická technologie. Praha : Karolinum Praha, 1994, s.90-129.KAPOUNOVÁ, J. Používání informačních a komunikačních technologií ve výuce. Ostrava : Pedagogická fakulta OU, 1999.SLAVÍK, J., NOVÁK, J. Počítač jako pomocník učitele. Praha : Portál 1997.Učitelský spomocník. http://it.pedf.cuni.cz/VANÍČEK, J., ŘEZNÍČEK, P. Informatika pro základní školy. Brno : ComputerPress, 2004.WWW4teachers. http://www.4teachers.org/

Garant

Ing. Irena Fialová, CSc.PhDr. Viktor Fuglík, Ph.D.