Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tělesná výchova a didaktika tělesné výchovy I. (OKO131125)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OKO131125 - Tělesná výchova a didaktika tělesné výchovy I., Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Uvést studenty do problematiky tělesné výchovy a sportu jako základních subsystémů tělesné kultury, seznámit je s nejdůležitějšími pojmy oboru a se základními typy pohybových aktivit podporujících zdraví.

Sylabus

Vymezení TV a sportu v rámci tělesné kultury. Systém pojmů oboru (tělesná cvičení, tělesná zdatnost a výkonnost, pohybová schopnost a pohybová dovednost, motorické učení atd.) Pohyb a zdraví. Věkové zvláštnosti dětí ve vztahu k pohybu. Základní teoretické informace o různých pohybových aktivitách, jako jsou např. orientační běh, lanová centra, lezení na umělých lezeckých stěnách, cykloturistika, vodní turistika a další. Zásobník pohybových činnosti a her podporujících zdraví a tělesnou zdatnost - aerobní a svalovou pro vychovatelství na ZŠ.

Literatura

Mazal,F. Pohybové hry a hraní. Olomouc: Hanex, 2000. Mužík,V., Krejčí,M. Tělesná výchova a zdraví. Olomouc: Hanex, 1997. Neuman,J. Dobrodružné hry a cvičení v přírodě. Praha: Portál, 1998. Neuman,J. Turistika a sporty v přírodě. Praha: Portál, 2000. Neuman,J. a kol. Překážkové dráhy, lezecké stěny a výchova prožitkem. Praha: Portál, 1999.

Garant

PaedDr. Ivan Přibyldoc. PhDr. Hana Dvořáková, CSc.doc. PhDr. Jiří Hrabinec, CSc.