Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané pedagogické inovace v současné škole (OKVP15104)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OKVP15104 - Vybrané pedagogické inovace v současné škole, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je osvětlit studentům problematiku pedagogických inovací, jejich teoretická východiska a možnosti praktické realizace v podmínkách současné školy.

Sylabus

• Proměny v pojetí práce současného učitele • Teoretická východiska pedagogických inovací • Vybrané pedagogické inovace a možnosti jejich realizace v prostředí současné školy • Možnosti a meze realizace kooperativní výuky, projektové výuky, otevřené výuky, problémové výuky • Návrh a realizace výuky s prvky inovativního pojetí ve vlastní pedagogické činnosti Podmínkou k udělení zápočtu je aktivní účast na prezenční výuce, zpracování seminární práce se zaměřením na kritické zhodnocení jedné vybrané pedagogické inovace a její prezentace v seminární skupině.

Literatura

MAZÁČOVÁ,N.: Vybrané pedagogické inovace v současné škole. Praha,Pedagogická fakulta UK,2008 MAZÁČOVÁ,N.: Pedagogické inovace v kontextu proměn současné školy, elektronický kurz v moodlu SKALKOVÁ,J.: Za novou kvalitu vyučování.Brno.Paido,1995

Garant

PaedDr. Nataša Mazáčová, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Nataša Mazáčová, Ph.D.