Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané problémy životního prostředí pro biology (ON2302002)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ON2302002 - Vybrané problémy životního prostředí pro biology, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je navázat na základy environmentalistiky, seznámit studenty s dalšími vybranými problémy životního prostředí u nás i ve světě, s důrazem na využití v pedagogické praxi. Dalším cílem je vedení studentů k samostatnému vyhledávání informací, jejich analýze a využití v reálné výuce.

Sylabus

Přednášená témata: 1) ekologické zemědělství a biopotraviny2) bioindikace a biomonitoring3) demografickou problematiku4) vybrané problémy životního prostředí ČR5) problematiku ochrany přírody v ČR6) udržitelný rozvoj.Ve cvičení studenti prokáží schopnost samostatně analyzovat a prezentovat aktuální problémy životního prostžedí formou výukových prezentací.

Literatura

Literatura základní Braniš, M. (1997): Základy ekologie a životního prostředí. Informatorium, Praha.Braniš,M. a kol.(1999): Výkladový slovník vybraných termínů z oblasti ochrany životního prostředí a ekologie. Karolinum, Praha.Jakrlová,J.-Pelikán,J.(1999): Ekologický slovník terminologický a výkladový. Fortuna, Praha.Moldan,B. (2001): (Ne)udržitelný rozvoj ? ekologie, hrozba i naděje. Karolinum, Praha. Aktuální legislativa a ročenky.Zákon ČNR č. 114/1992 Sb. o ochraně přírody a krajiny.Prováděcí vyhláška č. 395 MŽP ze dne 11.6. 1992.Další aktuální informační zdrojeDoporučená literaturaaktuální dle potřeby

Požadavky

Požadavky ke zkoušce (KZ):1) prezentace vybraného aktuálního problému životního prostředí u nás či ve světě formou zpracované výukové prezentace2) ústní zkouška z probrané problematiky životního prostředí a aktuálně doporučené literatury

Garant

RNDr. Jana Skýbová

Vyučující

RNDr. Jana Skýbová