Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manipulativní komunikace (ON2303120)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ON2303120 - Manipulativní komunikace, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíl kurzu: Naučit se snáze odkrývat manipulaci a umět se jí ubránit s využitím asertivního přístupu. Naučit se předávat získané poznatky žákům a studentům.

Sylabus

Manipulace v různých situacích a obrana proti ní. Didaktické postupy při výuce tématu manipulace. Asertivita.

Literatura

Edmüller, A. - Wilhelm, T. (2011): Velká kniha manipulativních technik. Praha: Grada.Gálik, S. (2012): Psychologie přesvědčování. Praha: Grada.Green, G. H. - Cotter, C. (2000): Přestaňte být manipulováni. Praha: Pragma.Chejnová, P. (2010): Didaktické transformace pragmalingvistických témat. Praha, PedF UK.Jelínek, M. - Švandová, B. a kol. (1999): Argumentace a umění komunikovat. Brno, PedF MU.Machová, S. (2005): Argumentační diskurz. In: J. Slavík (ed.), Multidisciplinární komunikace - problém a princip všeobecného vzdělávání. Praha: PedF UK, s. 133-146.Machová, S. (2005): Manipulace v interpersonální komunikaci. In: S. Machová - M. Šamalová (eds.), Výuka pragmatických aspektů řečové komunikace ve vyšších třídách gymnázií a na SOŠ. Praha: PedF UK.Nazare-Aga, I. (2003): Láska a manipulace. Praha. Portál.

Požadavky

Požadavky ke zkoušce: vypracování seminární práce s didaktickým zaměřením dle zadání vyučujícího a její prezentace v semináři, test na základě obsahu seminářů a vybrané literatury.

Garant

PhDr. Pavla Chejnová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Eva Cihlářová