Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika dějepisu II (ON2305123)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ON2305123 - Didaktika dějepisu II, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

PřednáškyProfesionalizace učiteleDějepis a pomocné vědy historickéHistorická, didaktická a metodická analýzaZastoupení dějepisu v učebních plánech základních škol (RVP)Zastoupení dějepisu v učebních plánech základních škol (RVP)Mimotřídní a mimoškolní výuka dějepisuSeminářePříprava praxe na ZŠ - hodnoceníHistorická, didaktická a metodická analýza konkrétních tematických celků zařazených do výuky dějepisu na základních školáchHistorická, didaktická a metodická analýza konkrétních tematických celků zařazených do výuky dějepisu na středních školách.Tvorba testůMapa a její využití ve výucePříprava náslechu na SŠ - náslech a jeho hodnoceníMimotřídní a mimoškolní výuka dějepisu v praxiPříprava pomůcek pro mimotřídní a mimoškolní výuku

Literatura

Brandejs, Č. K otázce využití archivních dokumentů ve vyučování dějepisu, in Sborník Pedagogické fakulty v Hradci Králové. Historie. Praha: SPN, 1981, s. 161 - 164.Havlůjová, H., Mikeska, T., Parkan, F., Stolárová, L. Střed Evropy okolo roku 1000- historický průvodce pro mládež (pro ZŠ a nižší gymnázia), Praha: CMS, 2002.Homerová, M. Jak může vypadat výuka dějepisu v muzeích a skanzenech aneb umí pedagogové využít nabídky této výuky ? Učitelské noviny l997,  s. l9 - 20.Hroch, M. a kol. Úvod do studia dějepisu. Praha: SPN, 1983.Julínek, S. Didaktická analýza jako východisko pro funkční volbu vyučovacích prostředků ve výuce dějepisu. in: Vyučovací pomůcky jako prostředek modernizace výuky dějepisu. Brno 1986, s. 78 - 95.JULÍNEK, S. a kol. Základy oborové didaktiky dějepisu, Brno: MU, 2004.Maňák, J. Nárys didaktiky. Brno: MU, 1990Michovský, V. Didaktická analýza - základní forma učitelovy přípravy na vyučování. In.: Sborník pedagogické fakulty v Plzni. Dějepis 12. Praha: SPN, 1973.Pasák, T. Muzea a školy. Společenské vědy ve škole, l981/2, č. l0, s. 281 - 283.Petrtyl, J. Zkušenosti ze spolupráce školy a muzea při vyučování dějepisu, Praha, SPN 1962.Slolárová, L., Havlůjová, H., mikeska, T., Parkan, F.: Střed Evropy okolo roku 1000- historický průvodce pro mládež (střední školy a gymnázia), Praha: CMS,2002.

Garant

PaedDr. František Parkan