Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interpretační aktivity v HV (ON2308111)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ON2308111 - Interpretační aktivity v HV, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1) Improvizovaný doprovod lidových písní k vlastnímu zpěvu. Improvizovaný doprovod kolektivního zpěvu. Řízení kolektivního jednohlasého nebo vícehlasého zpěvu lidové písně a capella taktovacími gesty. 2) Improvizovaný doprovod populárních písní k vlastnímu zpěvu a ke zpěvu kolektivu. (Představit jednu z oblastí tzv. populární hudby - šanson, muzikálovou píseň, rock, folk, jazz, spirituál, apod.) 3 a) Čtyřruční hra na klavír. Včetně didaktické prezentace. b) Komorní dua, tria apod. (smyčcový nebo dechový nástroj + klavír). Včetně didaktické prezentace. c) Sólový zpěv s doprovodem klavíru či jiného nástroje. Včetně didaktické prezentace.4) Od vybraných velikánů české i světové hudby zvládnout zpaměti po jedné ukázce z jejich skladeb.Podle vlastního výběru 10 světových a 10 českých skladatelů, snažit se o zastoupení všech důležitých období hudebního vývoje (baroko, klasicismus, romantismus, hudba  20.    století).  

Požadavky

Splnit úkoly 1, 2 vytyčené v sylabu v průběhu semestru.Z úkolu 3 předvést dvě různé praktické dovednosti v průběhu semestru.Úkol 4 lze splnit mimo seminární výuku v závěru semestru.  

Garant

prof. PhDr. Stanislav Pecháček, Ph.D.